Cara Nak Buat Cekodok Ikan Bilis Rangup
Biarkan 5 minit dan goreng seperti biasa. Lebihkan tepung beras dari tepung yang lain.
Resepi Cucur Ikan Bilis Terbukti Rangup Sedap Youtube
Cara Buat Sambal Ikan Bilis Rangup Yang Bikin Ketagih Satu Lauk Ni Dah Cukup.

. Ok yang ni penting bahan pertama kene buat 4-5 sudu tepung gandum saya guna cap ros. Gaul ikan bilis dengan campuran 3 tepung. Resipi Blueberry Cheese Cake Tak Perlu Bakar Tak Guna Mixer Kos Bahan.
Caranya mudah sahaja masukkan ikan bilis ke dalam bekas dan renjiskan cuka hingga rata. 1Campurkan kesemua tiga jenis tepung dan gaul sebati. Tiba tiba teringatkan ada lagi sedikit tepung gandum dalam peti ais.
Che Nom Nak Share Cara Buat Sambal Ikan Bilis Kacang Dan Kentang Yang Rangup Dari Youtube Chef Eddy Siswant Resep Masakan Resep Makanan Resep Masakan. Sesuaikan kepanasan suhu minyak dengan bilangan cekodok yang digoreng pada ketika itu. Bosan asyik buat cucur biasa yang ada bawang dengan ikan bilis je anak-anak pun mesti dah bosan apa kata cuba resipi dari Cik Dayang Zuhaila ni untuk.
Kiranya sejam dua sebelum masak tu cuci la siap. Cara -cara. Saya menggunakan bahan yang sama dengan cucur ikan bilis yang saya biasa buat cuma kali ini saya menggunakan air panas mendidih.
Satukan kesemua bahan di atas kecuali air. Bila dah pecah minyak. Tuangkan air sedikit demi sedikit ke dalam adunan sehingga mencapai kelikatan yang sesuai.
Seperti berikut adalah cara cara nak buat ikan bilis goreng kekal rangup. Panaskan minyak masukkan cili yang sudah dikisar dengan bawang tadi. Cucur saiz kecil lebih rangup cantik dan tak muak untuk dimakan.
Air panas menggelegak curah dalam tepung tadi perlahan. Kisar cili kering bawang besar dan bawang putih. 3- Untuk jadikan rasa rangup sedikitkeraskan sedikit adunan tambahkan tepung.
Cara-cara Memasak Cucur Ikan Bilis. IKLAN Guna Minyak Panas. CARA 1Cuci ikan bilis bersih sebersihnya 2.
Cukup mudah nak disediakan namun rasanya cukup padu. Gaulkan juga bawang kecil bawang putih. Gaul ikan bilis dengan tepung tadi.
Ada pelbagai pilihan untuk memantapkan lagi hidangan antaranya sambal gesek ikan bilis rangup. Biasanya saya guna air suam dan air sejuk biasa. Masuk ke dapur untuk bersarapan sebelum makan ubat.
Goreng cucur dengan api sederhana. Gaulkan tepung gandum bersama bawang ikan bilis lobak merah serta daun sup. Mudah Je Nak Buat.
Bila disukat ada dalam 1 ½ cawan. Tapi bila dibuka saji kosong. Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan juga hidangan petang.
Hmm cukup lah untuk buat sepinggan cucur ikan bilis. Pertama sediakan satu bekas Hiriskan bawang merah Tumbuk sedikit ikan bilis Kemudian gaulkan kesemua bahan-bahan tadi dengan. Tapis tos kan bg kering sedikit saya tos lebih kurang setengah jam sebab kalu tak tos nanti bergumpal dengan tepung jadi cekodok.
Menggunakan sudu cedok adunan dan goreng. Cuci ikan bilis dan tapis bagi betul-betul kering.
Resepi Cucur Ikan Bilis Viral Mykmu Net
Cucur Ikan Bilis Rangup Sedap Sampai Tak Cukup Sepinggan
Cekodok Ikan Bilis Resepi Cekodok Ikan Bilis Cekodok Ikan Bilis Rangup Resepi Cekodok Ikan Bilis
Comments
Post a Comment